Hoe voorkom ik dat gebruikers kanalen verwijderen in Teams?

Benodigdheden:

• Microsoft Teams

Om te voorkomen dat gebruikers jouw kanalen in Teams verwijderen, moet je jouw rechten instellen van het team. Dit doe je als volgt:

> Klik op de 3 puntjes rechts van jouw team.
> Klik vervolgens op [Team beheren].

> Klik vervolgens op het tab [Instellingen]
> Klik op [Gastmachtigingen] en [Lidmachtigingen].
Je ziet hierin dat je de opties hebt om uit te schakelen dat een lid/gast kanalen kan verwijderen en herstellen.
> Lid: Zet het vinkje uit bij [Toestaan dat leden kanalen verwijderen en herstellen]
> Gast: Zet het vinkje uit bij [Gasten toestaan om kanalen te maken en bij te werken] en [Gasten toestaan om kanalen te verwijderen].

Optioneel: Je kunt ook instellen dat leden geen apps, tabs en connectors kunnen verwijderen. Schakel hiervoor de volgende vinkjes uit:

> Toestaan dat leden apps toevoegen en verwijderen.
> Toestaan dat leden tabs maken, bijwerken en verwijderen.
> Toestaan dat leden connectors maken, bijwerken en verwijderen.