Hoe gebruik je Break-out rooms?

Dit is een korte handleiding over hoe je Break-out rooms gebruikt en aanmaakt in Microsoft teams.

Belangrijk!!

Alle gebruikers dienen Microsoft Teams te hebben geinstalleerd en te zijn ingelogd om te kunnen schakelen naar break-out Rooms.

Stap 1 Teams

Wat we hier nu eerst gaan doen is een nieuwe Team Channel aanmaken:

• Als je in de home-menu bent van Microsoft teams ga je naar “Teams” toe.
  • Klik daarna op “
  • Klik daarna op “Team aanmaken
  • Klik dan op “Een geheel nieuw team aanmaken
  • Kies zelf of je de Team Channel prive wilt hebben of Openbaar
  • Geef daarna een naam en een beschrijving aan je Team Channel
  • Je krijgt daarna een optie om mensen toe te voegen aan de channel

Stap 2 Break-out rooms

Om meerdere groepen aan te maken doe je het als volgt:

• Klik op “Vergaderen” en dan op “Nu vergaderen

Nu maak je je eerste call aan, je kunt hierbij de call ook een naam geven.

Als je de bovenste stappen herhaalt van “Stap 2 Break-out rooms” kun je een 2de call aanmaken.

Mensen die in de “Team Channel” zitten kunnen nu switchen van call 1 naar call 2.

Op deze manier kun je verschillende groepen aanmaken en eventuele groepjes.

Veel succes!!