Hoe neem ik een audiobestand op?

Een audiobestand opnemen.

Een audio bestand kun je opnemen via je smartphone of via een laptop of computer (met microfoon).

Smartphone

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.yydigital.broadsoft.recorder&hl=nl

IOS: https://apps.apple.com/nl/app/broadsoft-recorder/id635802005

Laptop of computer

https://www.audacityteam.org/download/

Een audiobestand converteren:

Indien je gebruik maakt van andere opnamesoftware, dan moet je waarschijnlijk het audiobestand converteren.

Dit kan via de volgende link: https://g711.org/

Voor .WAV-bestanden
Linear PC

• 16.000 Hz (16kHz)
  • 16 bit mono
  • .WAV-bestand

Voor .WMA-bestanden
Linear PCM

• 16.000 Hz (16kHz)
  • 16 bit mono
  • .WMA-bestand

Voor beide bestandstypen (WAV en WMA)

• De maximum audiolengte voor Voice Messaging Greeting en Custom Ringback User/Group is 2 minuten.
  • De maximum audiolengte voor de Voice Portal Personalized Name van de gebruiker is 10 seconden.
  • De maximum audiolengte voor de Music On Hold Greeting is 10 seconden.
  • Voor alle andere services geldt een maximum audiolengte van 5 minuten.
  • Telefonie, Voicemail