Wat is een cryptolocker?

Een cryptolocker is een virus op je computer. Deze virus versleuteld jouw bestanden zodat jij er niet meer bij kan. Het virusprogramma zal aangeven dat je pas de sleutel krijgt als je een bepaald bedrag bepaalt. Ga dit bedrag nooit betalen, want ook al betaal je, je krijgt de sleutel niet terug. Het programma zal op een gegeven moment aangeven dat je nog maar een aantal uur hebt op te betalen, anders gaan de bestanden verloren.

Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je regelmatig een back-up maakt van je bestanden en via een Cloud werkt.