Wat betekent twee-factor authenticatie?

2-factor authenticatie verwijst naar een beveiligingsmethode die wordt gebruikt om accounts en systemen te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.
Gebruikers worden verplicht om zichzelf te verifiëren.

2-factor authenticatie kan worden gebruikt om de beveiliging van een telefoon, een online account of zelfs een deur te versterken. Het werkt door twee soorten informatie van de gebruiker te eisen: De eerste is een wachtwoord of PIN, en de tweede een vingerafdruk of eenmalige code die naar je telefoon wordt verzonden.