Wat zijn de voordelen van twee-factor authenticatie?

De voordelen van twee-factor authenticatie is dat er extra beveiliging is tegen aanvallen, en verbeterd het beveiligingssysteem van systemen, bedrijven en mensen.

Twee-factor authenticatie biedt een extra beschermingslaag voor gebruikers omdat een gebruikersnaam en wachtwoord simpelweg niet meer voldoende zijn. Om te beginnen neemt identiteitsdiefstal in een onheilspellend tempo toe.

De 2018 Identity Fraud Study door Javelin Strategy & Research concludeerde dat het aantal slachtoffers alleen al in 2017 met acht procent is gestegen tot 16.7 miljoen Amerikaanse consumenten. De gecombineerde waarde van de fraude bereikte $16,8 miljoen. Twee-factor authenticatie wat niet afhankelijk is van een wachtwoord verbetert de beveiliging en verminderd het risico op identiteitsdiefstal. Verder hebben de vele datalekken die we afgelopen jaren hebben gezien, een situatie gecreëerd waarin miljoenen mensen onbewust hun persoonlijke informatie (inclusief hun gebruikersnaam en wachtwoord) beschikbaar hebben voor iedereen om te zien. Verder gebruiken veel mensen hetzelfde wachtwoord op meerdere sites, dus een hacker zou kunnen proberen dezelfde inloggegevens op verschillende sites te gebruiken tot hij er een vindt die werkt. Uit het 2017 Data Breach Investigations Report van Verizon bleek dat 81 procent van de accountinbreuken kon worden toegeschreven aan wachtwoorden die op deze manier waren gelekt of wachtwoorden die te zwak en te makkelijk te raden waren.

Voor bedrijven zijn de voordelen van twee-factor authenticatie duidelijk, niemand kan het zich tegenwoordig veroorloven om cyberbeveiliging uit het hoofd te zien. Twee-factor authenticatie kan ook helpen de IT-kosten te verlagen.