Wat is twee-factor authenticatie?

Twee-factor authenticatie (2FA) is een beveiligingsproces waarbij een gebruiker met 2 manieren inlogt om zijn/haar identificatie te verifiëren. Dit maakt het moeilijk voor een hacker om toegang te krijgen tot jouw account.

Twee-factor authenticatie biedt een hogere bescherming aan dan een single-factor authenticatie (SFA). In een single-factor authenticatie moet de gebruiker inloggen op 1 manier, namelijk door middel van een wachtwoord of pincode. Een twee-factor authenticatie vraagt niet alleen een wachtwoord of PIN te gebruiken, maar ook een tweede manier, zoals het invoeren van een code die naar jouw telefoonnummer of e-mail is verstuurd.

Jouw account is dus dubbel beveiligd.