Services instellen

Met Microsoft Bookings kun je automatische boekingen maken in je agenda.
In deze handleiding laten we je zien hoe je Bookings inricht naar jouw wensen en eisen.

Log in op jouw Office account via www.office.com en zoekt via de puntjes links bovenaan naar de [Microsoft Booking] app.

> Open de app.

Je gaat nu aan de slag met het instellen van je services.
> Ga in het linker menu naar [Services].
Je kunt hier soorten afspraken en voorwaarden per soort afspraak instellen.

Misschien kun jij jouw afspraken categoriseren in een aantal categorieën. Zo kun je bijvoorbeeld een informatief gesprek hebben, een verkoop gesprek, een bijpraat moment, een offerte bespreking, noem maar op. Als je wilt dat een klant of collega kan kiezen uit een aantal vooraf ingevulde onderwerpen, kun je diverse soorten afspraken toevoegen. Per afspraak kun je de voorwaarden vastleggen.

> Klik op [Een service toevoegen]
> Geef de service (soort afspraak) een naam;
> Voeg een beschrijving toe;
> Vindt dit soort afspraak altijd op dezelfde locatie plaats? Vul dit dan in bij [Standaardlocatie];
> Vul in hoe lang deze afspraak standaard mag duren bij [Standaardduur];
> Wil je standaard ruimte vrijhouden tussen afspraken in? Vul de [Buffertijd] in;
> Zitten er kosten aan dit soort afsprak verbonden? Vul dit in bij [Standaardprijs] ;

Is het helemaal naar wens? Klik op [Opslaan] en vanaf dat moment is de aangemaakte soort afspraak, boekbaar!