Hoe pas ik mijn toetsenbord instellingen aan?

Andere tekens

Geeft je toetsenbord andere tekens dan dat je intikt? Zo kan het voorkomen dat je bijvoorbeeld een e-mail stuurt en je telkens een aanhalingstekens in plaats van een apenstaartje krijgt.

De oorzaak is in de meeste gevallen dat het toetsenbord is overgeschakeld naar een andere taalversie. Dit komt omdat je vaak per ongeluk met je handen op de toetsencombinatie rust waardoor dit verandert. Zo zorgt bijvoorbeeld Ctrl + Shift ervoor dat een andere taalversie wordt geselecteerd. De oplossing is dan ook simpel: druk weer op Ctrl+Shift en je toetsenbord werkt weer zoals je gewend bent.

Permanente oplossing

Heb je vaak last van dit probleem? Dan kan je het beste je toetsenbord instellingen aanpassen, zodat dit niet meer gebeurt. Het is verstandig om voor één taal en één toetsenbordindeling te kiezen. De meest gebruikte combinatie is Nederlands als taal en Verenigde Staten (internationaal) voor de toetsenbordindeling. Dit doe je als volgt:

• Ga naar instellingen
  • Klik op Tijd & taal
  • Klik op Taal
  • Verwijder onder 'Talen' alle talen behalve Nederlands
  • Klik vervolgens Nederlands aan en klik op Opties
  • Bekijk of hier Verenigde Staten (internationaal) als toetsenbord staat. Staat er een ander toetsenbord? Verwijder deze dan en voeg Verenigde Staten Internationaal toe.

• Toetsenbord, Taalversie