Hoe kan ik de startknop weer linksonder in beeld zetten? (Windows 11)

Het kan zijn dat je gewend bent aan de oude positie van de Startknop. Het is namelijk ook gewoon net even wat handiger.

Hoe zet je de startknop links onder aan?

-> Klik op de [Startknop] en typ instellingen in het zoekvak

-> Druk op [Enter]. De app instellingen zal nu openen.

-> Klik op [Persoonlijke instellingen]

-> Klik op [Taakbalk]

-> Klap de optie [Gedrag van de taakbalk] open

-> Klik bij [Uitlijning van taakbalk] op het uitklaplijstje en kies voor [Links]

Je ziet dan direct dat het startmenu en de apps op de taakbalk naar links verschuiven.

Je kunt vanuit deze sectie in de Instellingen-app ook andere instellingen van de taakbalk wijzigen. Zo kun je hier de zoeknop, taakweergaveknop en widgets-knop aan- of uitzetten. Ook kan je hier bepalen welke iconen in het overloopmenu zichtbaar zijn en de taakbalk automatisch laten verbergen als je dat graag wilt.

• Windows 11