Hoe wapen je jezelf tegen een cryptolocker?

Een cryptoware aanval kan niet voorkomen worden, maar er kunnen wel allerlei preventieve maatregelen getroffen worden die de schade sterk kunnen beperken:

• Zorg ervoor dat de back-ups 'out of reach' zijn.
    Back-ups die aangesloten zijn op het netwerk zijn toegankelijk voor ransomware zoals een Cryptolocker. Door te kiezen voor een offline of externe back-up oplossing voorkom je dat back-up bestanden onbruikbaar gemaakt worden bij een cyberaanval. Zo heb je altijd iets iets om op terug te vallen, mochten lokale bestanden wel versleuteld worden.
  • Limiteer de toegangsrechten van medewerkers.
    Door de schrijfrechten van medewerkers te beperken tot hun eigen bestanden, blijft ook de schade van een cryptoware aanval beperkt tot die documenten.
  • Implementeer een antivirus met gedragscontrole.
    Dergelijke antivirussoftware herkent immers het typische gedrag van een virus en kan een cyberaanval stoppen nog voor ze gedetecteerd werd door uw medewerkers of het IT-team.
  • Houd software up-to-date.
    Maak er een gewoonte van om software updates zo snel mogelijk te installeren, want die updates bevatten vaak een aantal security patches voor de nieuwste cyberbedreigingen.
  • Installeer extra beveiligingssoftware of optimaliseer de security settings van bestaande software.

Met Expert 365 ben je beschermd

Wil je geen gedoe en gewoon beschermd zijn tegen Cryptolockers? Bekijk dan ééns Expert 365.

• Computers en laptops worden beschermd middels de nieuwste veiligheidstechnieken.
  • Bedrijfsgegevens worden out of reach en dagelijks automatisch geback-upt. In nood kun je altijd tot 30 dagen terug in tijd.
  • Veiligheid, Cryptolocker