Maak jouw onderneming 24/7 actief met Microsoft Bookings

 

Je herkent het vast wel...

Kladblaadjes op je bureau met data, eindeloos mails heen en weer sturen om tot een afspraak te komen, telefonisch afspraken inplannen en deze vervolgens vergeten in je agenda te zetten.


Om dit proces eenvoudiger én effectiever te maken, heeft Microsoft Bookings gelanceerd. 


Eenvoudig online een afspraak inplannen
Via Microsoft Bookings kunnen jouw klanten of andere externe relaties, via een webportal direct zelf een afspraak inplannen. Zij zijn hiervoor niet afhankelijk van openingstijden van jouw bedrijf of van wanneer jij jouw mail bekijkt. De website is simpel te gebruiken, vanuit een webbrowser, mobiele telefoon of link vanuit bijvoorbeeld jouw website. Je kunt de link naar jouw agenda zelf delen met jouw klanten / zakelijke relaties via de mail. Je kunt er ook voor kiezen om de link te integreren in jouw website. Via de website kan er dan rechtstreeks een afspraak worden geplant. Klanten kiezen zelf de service die zij willen gebruiken en vervolgens wordt jouw beschikbaarheid weergegeven. Dit bespaart jou en hen niet alleen tijd maar zorgt tegelijkertijd ook voor een betere klantbeleving.


Voorkom afspraken die vergeten worden 
Een klant die niet opkomt dagen kost veel tijd en geld. Microsoft Booking stuurt de klanten automatisch een bevestiging per e-mail nadat zij een boeking hebben gedaan. De bevestiging e-mail kunnen zij daarna direct toevoegen aan hun agenda. Naast deze bevestiging is het ook mogelijk om een herinnering te laten versturen naar de klant, bijvoorbeeld 24 uur voordat de afspraak plaatsvindt. 


Eenvoudig afspraak wijzigen of annuleren

Mocht het nodig zijn dan kunnen klanten via de portal zelf hun afspraak wijzigen of annuleren. Ze klikken simpelweg op de link in de bevestigings e-mail waar ze vervolgens een andere dag kunnen selecteren of de afspraak helemaal kunnen annuleren. Wilt je voorkomen dat klanten last-minute afzeggen? Je kunt instellen tot hoever van te voren afspraken gewijzigd mogen worden, of het nou 1 uur is of een hele week. Zo kom je nooit voor onverwachte gaten in je agenda te staan. 
                                                   

Beheer boekingen klanten vanuit elke locatie
Alle boekingen worden weergegeven in de centrale booking agenda.
Dit geeft jou een goed beeld van alle aankomende afspraken. Je kunt bestaande boekingen aanpassen, of verplaatsen naar een andere beschikbare medewerker.


Het zal aan het begin misschien wennen zijn om de regie over jouw agenda uit handen te geven en anderen er zelf afspraken in te laten zetten. Jij houdt echter zelf de uiteindelijke regie want jij bepaalt jouw werktijden, jouw werkdagen en de momenten waarop je afspraken wilt inplannen. Dit alles is zelf door jou in te stellen.


Ga het gewoon eens proberen! Bookings is echt het onderzoeken waard als jij een productiviteitsslag wil maken!