Hoe maak je een zakelijk emailadres aan?

Tegenwoordig worden veel vragen of problemen op de mail gezet om zo een duidelijk antwoord te krijgen. Heel normaal dus dat je als bedrijf een zakelijk e-mailadres aanmaakt. Het zorgt er voor dat je ook buiten kantooruren bereikbaar bent voor jouw klanten. Ze hebben een herkenbaar aanspreekpunt en weten dat hun vragen bij de juiste persoon terecht komt. Een zakelijk mailadres draagt bij aan de professionaliteit van jouw bedrijf. Heb je nog geen bedrijf webmail en wil je dit graag aanmaken? Hieronder helpen we je en geven we je tips!


Waarom een zakelijk e-mailadres?
Zoals benoemd verloopt een groot deel van de communicatie via de e-mail. Dit betreft overigens niet alleen contact met klanten, maar ook andere partijen. Door een zakelijk e-mailadres aan te maken straal je meer professionaliteit uit. Een info@bedrijf komt een stuk professioneler over dan bedrijf@hotmail. Klanten en externen weten dat jouw bedrijf contact serieus neemt. Ze zien bij het krijgen van de mail meteen dat het de bedrijf webmail is. Dit zorgt ervoor dat jouw bedrijf herkenbaar is en klanten weten waar ze heen moeten mailen. Een zakelijk mailadres zorgt er daarnaast voor dat je meer overzicht hebt in je mailbox. Verder straalt het naar klanten uit dat het een veilig email van het bedrijf is.


Zo ga je een bedrijfsmail aanmaken
Wanneer je ervoor kiest om een bedrijf webmail aan te maken is het allereerst handig om contact op te nemen met een ICT bedrijf. Bij De ICT Expert helpen wij je graag met het aanmaken van een zakelijk e-mailadres. We zorgen ervoor dat het een veilig email van het bedrijf wordt en regelen alle zaken voor je. Samen met jou doorlopen we alle stappen die er nodig zijn om een zakelijk mailadres aan te maken. Ten eerste registreren we de domeinnaam, zodat deze naam voor jou beschikbaar is. Vervolgens helpen we jou met de hosting. Dit zorgt ervoor dat je ten alle tijden toegang hebt tot jouw bedrijfsmail en eventuele problemen worden opgelost. Als laatste is het tijd om een mailadres aan te maken. Dit kun je gemakkelijk zelf, maar middels onze hosting helpen we jou hier ook graag mee. Zo hoef jij je alleen bezig te houden met de kernactiviteiten van jouw onderneming.


Veilig email voor het bedrijf
Als ICT’ers weten we als geen ander dat het belangrijk is om een veilig email voor het bedrijf te hebben. De juiste beveiliging voorkomt dat er virussen of spam in de mail terecht komen. Een virus in de mail kan ervoor zorgen dat klanten problemen ervaren of het systeem van het bedrijf problemen ervaart. Uiteraard moet dat voorkomen worden, omdat de mail behoorlijk wat vertrouwelijke informatie bevat. Denk aan contactgegevens van klanten of agenda afspraken. Er moet ten alle tijden voorkomen worden dat deze informatie naar buiten wordt gebracht. Niet alleen voor het bedrijf zelf, maar ook voor het vertrouwensgevoel van de klant. Door ook het aanmaken van de bedrijfsmail aan ons over te laten zorgen wij ervoor dat je altijd veilig toegang hebt tot je zakelijke webmail. We maken beveiliging op maat, zodat je je nergens meer zorgen over hoeft te maken.


Overige tips
Een zakelijk e-mailadres aanmaken is niet alleen het aanmaken van een info@bedrijf mailadres. Je kunt nog meer halen uit het maken van een zakelijk mailadres. Denk bijvoorbeeld ook aan het aanmaken van aliassen voor de bedrijfsmail. Voorbeelden hiervan zijn support@bedrijf of sales@bedrijf. Zo is het nóg duidelijker voor klanten waar zij hun vraag heen moeten sturen. Ook dit helpt opnieuw met het overzicht bewaren en zorgt ervoor dat taken makkelijker onder werknemers te verdelen zijn. Verder is het aanmaken van een zakelijk e-mailadres handig wanneer je werkt met handtekeningen onderaan de mail. Een handtekening laat zien met wie de klant te maken heeft en wie deze persoon precies is. Door een algemene handtekening op het bedrijfsmailadres in te stellen heb je nóg meer herkenning voor de klant. Ditzelfde geldt voor een out of office antwoord. Dit wordt automatisch verstuurd naar klanten of externen die een mail sturen. Wanneer jij op vakantie bent, maar het bedrijf nog wel bereikbaar is, is een zakelijk mailadres zeer handig. Bij De ICT Expert helpen we je met alle bovenstaande items wanneer we een bedrijf mail aanmaken. Vraag dus snel je offerte aan!