Zuinig op je online privacy?

Maak je huis onzichtbaar op Google Maps!

Met de opkomst van steeds handigere functies zoals 360º-foto's op straatniveau die beschikbaar zijn op Google Maps, bestaat altijd het risico dat jouw persoonlijke gegevens worden vastgelegd in een openbaar beschikbare foto.
Of het nu gaat om de buitenkant van je huis of van de locatie waar je je auto parkeert; alle foto’s zijn openbaar zichtbaar.

‎Als je liever niet hebt dat deze beelden voor heel de wereld zichtbaar zijn, is er in veel gevallen een eenvoudige oplossing beschikbaar: je kunt de toewijzingsservice van Google vragen de afbeelding te vervagen.


We laten je zien hoe je dat kunt doen.

Open Google Maps en zoek naar je eigen adres.

Klik op de drie stippen in de linkerbovenhoek van de afbeelding en selecteer: Een probleem melden.
Je kunt op de foto het te vervagen gebied selecteren.
Klik en sleep op de afbeelding om het rode vierkant te verschuiven naar je huis / naar hetgeen je onzichtbaar wilt maken.


Kies vervolgens in het keuzemenu wat je wilt laten vervagen ( gezicht, huis, auto, ander object).

Er wordt vervolgens om aanvullende informatie gevraagd die Google kan helpen om datgene goed te identificeren wat moet worden vervaagd.  Bijvoorbeeld een concrete omschrijving van je huis (rode deur, bloembakken in de voortuin) of het merk en de kleur van je auto. De vervaging kan niet meer ongedaan worden dus enige zorgvuldigheid is wel belangrijk :-) .

Google vraagt verder nog om je emailadres en om het aanvinken van de reCAPTCHA verificatie. Klink hier na op versturen en je aanvraag is ingediend bij Google.


Google zal je verzoek beoordelen en daarna het aangevraagde huis/object vervagen.


Succes!