Sla je (productiviteits) slag met een dubbel beeldscherm!


Zie jij al dubbel?

a. Ja!
Dat is goed nieuws! Jij werkt dus al met twee schermen en heb je productiviteit al een boost gegeven. Je ziet inmiddels de voordelen al van het werken met twee schermen. Hoe makkelijk het is om meerdere applicaties tegelijk open te hebben staan. Hoe handig het is om niet telkens een scherm te hoeven minimaliseren.

Misschien wil je nog wel éxtra uitleg ontvangen hoe je je schermen kunt instellen, hoe je optimaal gebruikt maakt van je schermen of hoe je ergonomisch gezien je schermen het beste neer kunt zetten. Benader ons via support@deictexpert.nl .


b. Uhm? Nee?
Geen probleem; lees snel verder! Met een heel simpele ingreep breng jij jouw productiviteit naar een hoger plan. Wist je dat je sneller en foutlozer werkt als je twee of meer beeldschermen gebruikt? Bovendien word je minder snel moe doordat je minder informatie hoeft te onthouden als je twee schermen tot je beschikking hebt. Win-win, toch?

We gaan je uitleggen hoe het kan dat een extra scherm zoveel positieve impact kan hebben.


Stijgende productiviteit

Omdat je vaak meerdere programma’s tegelijkertijd gebruikt en daardoor dus continu schermen moeten openen en verkleinen, verlies je per dag kostbare minuten en is de kans op het maken van fouten een stuk groter.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat, wanneer mensen met meerdere schermen werken, de productiviteit gemiddeld met 40% stijgt, afhankelijk van het type werk. 

Waar komt dat door?
- Je ziet meer informatie in één oogopslag;
- Je kunt een aantal programma’s naast elkaar gebruiken;
- Je ziet fouten eerder en kunt deze sneller hertellen.

Kortom; je krijgt meer gedaan in minder tijd! Je productiviteit schiet omhoog en je werkprestaties worden beter.  

Maar liefst 56% van de ondernemers ziet productiviteit als een van de belangrijkste prioriteiten. Een tweede scherm klinkt dan als een quick win.

Dus: verricht jij of je werknemer veel computerwerk en moet je vaak informatie uit verschillende bronnen samenvoegen, dat is het absoluut het overwegen waard om een tweede beeldscherm aan te schaffen!


Waar moet je op letten
Waar moet je op letten als je een tweede scherm wilt? Het is erg belangrijk dat je snel kunnen opstarten. Je wilt op je thuiswerkplek of op kantoor niet eindeloos zoeken naar de juiste aansluiting en de passende kabeltjes. Een kabeltje aansluiten en klaar. Je bent meteen productief. Dankzij dat ene kabeltje is het scherm voorzien van stroom en is er direct een connectie met je laptop.

Als jij er voor kiest om een tweede scherm aan te gaan schaffen voor je medewerkers,  zorg er dan altijd voor dat de beide schermen hetzelfde zijn. Elke monitor heeft namelijk zijn eigen 'DNA', wat zich uit in andere kwaliteit en andere kleuren. Als je twee verschillende monitoren naast elkaar zet, kan dit juist storend zijn en is de productiviteit niet optimaal. Advies nodig? Support@deictexpert.nl .


Slimme investering

Beeldschermen worden steeds goedkoper. De dalende prijzen van beeldschermen zijn voor jou interessant want zo is het gemakkelijker te realiseren voor jou en je werknemers.

Even een simpel rekensommetje:
Uitgaande van een aanschafprijs van ongeveer € 150,00 per werkplek en een levensduur van 8 jaar. Omgerekend  is dat ongeveer rond € 18,00 per jaar en dat is nog geen € 1,50 per dag per medewerker.


Als je hier de 40 % productieverhoging tegenover zet, zal dit een van de goedkoopste manieren zijn om de productiviteit van de medewerkers én jezelf te verhogen!


Meer weten? Mail ons op support@deictexpert.nl .