5 Manieren om efficiënter te werken met Expert 365

E-mails versturen, data verwerken en analyseren, sparren met collega’s - als werkenden kunnen we niet meer zonder ICT-programma’s. Met pen, papier en een rekenmachine komen we een heel eind, maar efficiënt is anders. Met Microsoft Expert 365 heb je alle tools en programma’s die je nodig hebt op één plek. Met de vele flexwerkplekken, thuiswerkdagen en workations is dat nu belangrijker dan ooit. Wij vertellen je hoe je álles uit je werkdag haalt met Expert 365. 

 

Even opfrissen: wat is Expert 365?

 

Expert 365 is een geïntegreerd platform van Microsoft. Het ondersteunt je bij het beheren van je werk en het optimaliseren van je productiviteit. Dit platform biedt verschillende functies en tools om je taken zo goed en efficiënt mogelijk uit te voeren. Iedere dag, 365 dagen per jaar. Denk aan programma’s als Microsoft PowerPoint en Excel. 

 

5 Manieren om Expert 365 optimaal te benutten

 

Als je Expert 365 slim gebruikt, levert dat je zeeën van tijd op. En tijd is geld - dat hoeven we jou, als manager of ondernemer, vast niet uit te leggen…

 

 

1.            Alles veilig bij de hand met OneDrive

 

Bestanden opslaan op een externe harde schijf: slim, maar niet zonder risico’s. Met Expert 365 maak je gebruik van OneDrive, de opslagdienst in de Cloud. Zo heb je altijd toegang tot je documenten, afbeeldingen en andere bestanden. Bij een storing of foutje worden gegevens automatisch opgeslagen, zodat je je werk niet kwijtraakt. De Cloud is bovendien helemaal dichtgetimmerd: Expert 365 voldoet aan alle nodige beveiligings- en privacy normen. Je klantgegevens en bedrijfsgeheimen zijn dus veilig. 

 

 

2.            Efficiënt samenwerken met Teams

 

Tijdens de pandemie werkten we met z’n allen noodgedwongen thuis en communiceerden we massaal via beeldbellen. Ook nu nog werken veel mensen graag een deel van de week thuis, bijvoorbeeld om reistijd te besparen of om extra gefocust te werken. Met het communicatie- en samenwerkingsplatform Microsoft Teams verbind je collega’s op kantoor en op afstand met elkaar. Met dit programma stuur je berichten naar elkaar, voer je audio- en videogesprekken, deel je bestanden en werk je samen aan projecten. Via Outlook stuur je bovendien eenvoudig uitnodigingen voor meetings in Teams - lekker praktisch.

 

 

3.            Slim projectbeheer met Planner

 

Werk je samen met anderen aan één project, bijvoorbeeld met collega’s of externen, dan doe je dat soepel met de Planner. Met deze tool maak je heldere takenlijsten, wijs je teamleden toe aan specifieke taken en volg je de voortgang van een project. Zo weet iedereen op ieder moment van het proces wat de stand van zaken is en wat er nog moet gebeuren. 

 

 

4.            Soepel communiceren met Outlook

 

E-mails beheren als een pro, dat doe je met Outlook. In dit overzichtelijke e-mailprogramma maak je eenvoudig prioriteitenlijstjes voor jezelf, archiveer je belangrijke berichten en stuur je professioneel opgemaakte mails. Het grote voordeel van Outlook is de geïntegreerde agenda waarmee je vergaderingen plant zonder gedoe. Met toestemming bekijk je zelfs de agenda’s van collega’s, zodat je in één oogopslag ziet of iemand beschikbaar is. 

 

 

5.            Overzichtelijk werken met Office-applicaties

 

Al decennialang werken bedrijven en organisaties met de Office-apps van Microsoft. Professionele documenten in Word, boeiende presentaties in PowerPoint of overzichtelijke spreadsheets in Excel: het zijn onmisbare programma’s om informatie te verwerken en te analyseren. Met Expert 365 heb je toegang tot alle Office-applicaties. Extra handig: met de onlinefunctie heb je overal en altijd toegang tot je werk en kun je eenvoudig samenwerken. 

 

 

Expert 365 voor jouw kantoor

 

Niet alleen heb je met Expert 365 met één muisklik toegang tot alle programma’s en diensten, je werkt ook altijd met de nieuwste versie. Alle applicaties zijn up-to-date, goed beveiligd en op ieder moment, op iedere plek beschikbaar. 

 

Heb je een vraag over de functionaliteiten van Expert 365 of wil je weten hoe De ICT Expert je kan ondersteunen bij de implementatie of support van dit platform? Neem contact met ons op. We denken graag met je mee.