4 Essentiële ICT-beveiligingstips voor professionals.

De technologie blijft zich ontwikkelen. Ook potentiële bedreigingen die hieraan gepaard gaan nemen toe. In ons digitale tijdperk is het van cruciaal belang dat we op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van ICT-beveiliging. Wij delen vier essentiële tips die bijdragen aan jouw online veiligheid. 

 

1 - Houd software up-to-date

Een van de belangrijkste aspecten van ICT-beveiliging is ervoor zorgen dat de software die je gebruikt altijd up-to-date is. Softwareleveranciers voeren met regelmaat updates uit om de veiligheid te waarborgen en eventuele problemen op te lossen. Zorg er dus voor dat je de nieuwste versies van besturingssystemen, toepassingen en beveiligingssoftware gebruikt.

 

2 - Gebruik sterke wachtwoorden en stel authenticatie in

Voortdurend zijn cybercriminelen bezig met het hacken van accounts. Een sterk en uniek wachtwoord draagt bij aan de veiligheid van jouw accounts. Vermeid gemakkelijk te raden wachtwoorden en kies voor een unieke combinatie van hoofdletters, kleine letters, symbolen en cijfers. 

 

Om extra veiligheid te garanderen kun je naast een sterk wachtwoord multi-factor authenticatie instellen. Je moet dan een extra code invoeren om jezelf te identificeren. 

 

3 - Pas op voor phishing

Cybercriminelen proberen door middel van phishing-scams gevoelige informatie in bezit te krijgen. Vaak gebeurt dit per mail of via social media. Klik niet zomaar op verdachte links of download geen bestanden van onbekende bronnen. Controleer altijd de afzender. 

 

4 – Maak regelmatig een Back-up

Regelmatig een back-up maken is essentieel om ervoor te zorgen dat je bij een beveiligingslek of het verlies van gegevens snel weer aan de slag kunt. Een back-up strategie naar bijvoorbeeld een cloud gebaseerde service kan gemakkelijk geïmplementeerd worden. 

 

Tot slot

Door deze vier beveiligingstips op te volgen kun je het risico om slachtoffer te worden van cybercrime aanzienlijk verminderen. Heb je hier hulp bij nodig? Wij denken graag met je mee.