Hoe verbeter je thuis of op kantoor jouw internetsnelheid?

Snel internet thuis of op kantoor wordt voor iedereen steeds belangrijker. We gebruiken internet elke dag en dan verwachten we ook een snelle en betrouwbare verbinding. Veel mensen ervaren echter trage verbindingen thuis of op kantoor. Er zijn verschillende manieren om jouw internetsnelheid te verbeteren, wij geven een aantal tips.

 

Check de huidige snelheid.

Eerst is het belangrijk om de snelheid te checken via de gebruikershandleiding van je router of modem. Hogesnelheidsverbindingen zijn onder te verdelen in twee typen: vast en onbeperkt. Vaste verbindingen zijn veel sneller maar kosten meer. Onbeperkte verbindingen zijn veel langzamer maar kosten minder. Upgraden naar een snellere modem kan al veel verschil maken. Ook kan je een speedtest uitvoeren, dit is heel gemakkelijk uit te voeren via verschillende apps of via Speedtest.

 

Wat is jouw huidige internetgebruik?

Nadat je weet wat jouw huidige internetsnelheid is, is het belangrijk om na te gaan hoe vaak je internet gebruikt. Voor gebruik in huis is een algemene Wi-Fi verbinding prima, maar voor kantoor is het beter om een Ethernet kabels aan te leggen. Overweeg ook om een VPN-verbinding in te stellen, zodat jouw gegevens versleuteld en veilig zijn wanneer je over openbare netwerken reist.

 

Verhoog jouw huidige internetsnelheid.

Als je niet tevreden bent met jouw huidige internetsnelheid, volgen hier een aantal tips om de snelheid te verhogen.

  • Controleer eerst de kabels; losse eindjes kunnen de snelheid met maar liefst 30% verlagen.
  • Koppel vervolgens alle onnodige apparaten los van de router; dit vermindert het aantal beschikbare poorten zonder de voeding te verminderen.
  • Houd er ten slotte rekening mee dat sommige toepassingen, zoals streaming video, de verbinding kunnen vertragen zonder jou er iets over te vertellen. In deze gevallen kan een upgrade naar een snellere modem jou veel helpen!

Of je nu thuis of op het werk bent, het verhogen van jouw internetsnelheid is zeker mogelijk. Weet wat jouw huidige internetsnelheid is voordat je deze probeert te verhogen. Overweeg daarna manieren om jouw verbindingssnelheid thuis of op het werk te verbeteren met Wi-SUN- en VPN-verbindingen voor respectievelijk beveiliging en hoge downloadsnelheden. Dan kijk jij zonder haperingen jouw serie verder of download je met alle gemak grote bestanden.