Een professionele systeembeheerder

Een professionele systeembeheerder is praktisch onmisbaar voor iedere organisatie. Systeembeheerders zorgen er niet alleen voor dat je IT-infrastructuur goed werkt, maar onderhouden daarnaast ook al jouw systemen. Voer jij deze tijdsintensieve taken momenteel nog zelf uit, dan doe jij er goed aan om een professionele systeembeheerder in te huren.

 

Wat is een systeembeheerder?

In het moderne bedrijfsleven wordt er veel gebruik gemaakt van verschillende systemen en netwerken. Een systeembeheerder is een ICT-specialist die verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van de ICT-omgeving van een bedrijf. Naast het beheren en onderhouden van systemen, is een professionele systeembeheerder ook verantwoordelijk voor de veiligheid van de systemen. Dit betekent dat ze niet alleen besturingssystemen tijdig upgraden, maar ook informatie veiligstellen.

Een systeembeheerder heeft onder andere toezicht over computers, servers, routers, printers, firewalls en internet- en telefoonverbindingen. Professionele systeembeheerders kunnen zowel intern als extern ingehuurd worden. Het dagelijkse takenpakket bestaat uit de volgende werkzaamheden:

·        Het installeren, configureren en upgraden van soft- en hardware programma’s.

·        Het beheren van netwerkservers en technologische hulpmiddelen.

·        Het inrichten van werkstations en gebruikersaccounts.

·        Het aanmaken van systeem files, mappen of extra schijfruimte.

 

Voordelen van een professionele systeembeheerder

 

Update en onderhoud

Met behulp van een professionele systeembeheerder worden alle systemen binnen je bedrijf goed onderhouden. Daarnaast ben je zeker van het feit dat de juiste software en hardware is geïnstalleerd en dat updates tijdig worden uitgevoerd. Dit alles zorgt ervoor dat systemen sneller en veiliger werken.

 

Tijdsbesparing

Je bespaart veel tijd door de ICT-werkzaamheden uit te besteden aan een professionele systeembeheerder. In plaats van dat je zelf het onderhoud en beheer uitvoert, kun je jouw tijd steken in de voor jou belangrijke operationele werkzaamheden.

 

Extra denkkracht

In veel gevallen werkt een systeembeheerder onafhankelijk binnen een bedrijf. Dit betekent dat deze persoon een frisse kijk op de zaken heeft. Een professionele systeembeheerder zal bijdragen aan het opstellen, uitvoeren en onderhouden van verschillende ICT-gerelateerde plannen.

 

Technische problemen worden snel opgelost

In het geval van een ICT-probleem of storing, gaan er direct belletjes rinkelen bij een professionele systeembeheerder. Hierdoor kan er snel geschakeld worden en zal het probleem binnen no-time worden opgelost.