Werk effectiever met Viva Insights!

 

Het is voor bijna iedereen wel herkenbaar: Vol goede moed begin je de dag aan je takenlijstje maar naarmate de werkdag verstrijkt, groeit je takenlijstje. Je hebt het gevoel dat er veel tijd weglekt maar krijgt er niet de vinger op waar naartoe het weglekt.


Het kan te maken hebben met jezelf. Je vindt het moeilijk om te focussen, bent snel afgeleid of je hebt gewoon teveel werk liggen en vind het moeilijk om prioriteiten te stellen. Of is er een andere oorzaak?


Maar... als jij dit zo ervaart, zouden jouw collega's dit dan ook niet in meer of mindere mate hebben?

Elke verbetering begint met het krijgen van inzicht waarna je dit inzicht kunt gaan omzetten in concrete acties.


Het is daarom goed als onderneming om gezamenlijk Viva Insights te gaan inzetten.


Drie handvatten om met V.I. aan de slag te gaan;

1. Ga van start met je hele onderneming
Gemiddeld bespaar jij ongeveer 4 uur per week op e-mails en vergaderingen, als je gebruikmaakt van Viva Insights. Reken maar uit: als 10 collega's een week gebruik maken van V.I., levert je dat 40 uur op. Dat staat gelijk aan 1 extra fulltime medewerker.... Het is dus slim om direct de hele onderneming erbij te betrekken.

2. Zorg voor betrokkenheid van alle collega's
Medewerkers waarvan het hoofd overloopt door overvolle agenda’s en te veel e-mails, houden minder ruimte over in hun hoofd voor werk dat belangrijk is. Viva Insights helpt je om afleidingen te constateren, deze zo te verminderen en hiermee de productiviteit te verhogen. En als je productiever bent met een rustiger hoofd, komt dit weer ten goede voor je balans tussen werk en privé. Win win.

3. Maak slimme beslissingen met je team
Zo’n 80% van de interacties tussen mensen vindt plaats op de afdeling zelf. Het gaat in de gesprekken veel vaker om het delen van allerlei (wel of geen zinvolle) informatie, dan om een creatieve en innoverende brainstorm. Geen wonder dat die communicatie zo onproductief lijkt. Het levert niets op.

Het dashboard van Viva Insights geeft je inzicht welke collega's nauw met elkaar samenwerken en hoe die communicatie verloopt. Zo zie je als werknemer hoe effectief je e-mails zijn: hoeveel mensen je bericht hebben gelezen, hoe snel en wat de reactiesnelheid was. Als leidinggevende stuur je werknemers aan om efficiënter te communiceren. Via Viva Insights verbeter je samen met het hele bedrijf de communicatie.


Je vindt Viva Insights bij de applicaties via de puntjes op jouw Office.com. Je krijgt via jouw dashboard inzicht in jouw focustijd, jouw welzijn en inzicht in jouw productiviteit.

 

Ga er mee aan de slag en sla een productiviteitsslag individueel én als bedrijf!