Wachtwoorden, een beveiligingsrisico?

De omgang met wachtwoorden binnen een bedrijf vormen een aanzienlijk beveiligingsrisico. Tot op vandaag worden er veelal gelijke wachtwoorden gebruikt op verschillende websites. Uit ervaring kan ik u zeggen, dat deze wachtwoorden (vaak) niet sterk genoeg zijn. Het komt nog steeds dagelijks voor dat ik digitale documenten of zelfs nog handgeschreven boekjes tegenkom met lijsten aan wachtwoorden.

Hoe moet het dan wel?

Laten we eens beginnen met het gebruiken van verschillende wachtwoorden op verschillende websites. Dan hoor ik u al denken, hoe ga ik dit dan allemaal onthouden? Het zoeken naar een oplossing begint bij het vinden van een juiste combinatie tussen veiligheid en gemak. Dit is waar een wachtwoordmanager tot zijn recht komt.

Het gemak en de veiligheid van een wachtwoordmanager

De wachtwoordmanager is in staat om voor u een wachtwoord te bedenken, te onthouden en zelfs automatisch in te loggen op de bezochte website.

Zelf ben ik enorm enthousiast over de functie om wachtwoorden te delen met mijn collega’s. Elke medewerker, groep medewerkers of afdeling heeft toegang tot de wachtwoorden waar ik als beheerder toegang verleen. “Weg met de handgeschreven wachtwoordenbriefjes”.

Kortom

  • Een wachtwoordmanager onthoud uw wachtwoorden
  • U kunt wachtwoorden gemakkelijk delen met uw collega’s
  • Al uw wachtwoorden zijn toegankelijk op al uw devices, ook mobiel

Interesse in de wachtwoordmanager?